Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
RENIKA: betonproducent met specialisatie in de recyclage van gronden, puin- en bouwmaterialen
Volledig computergestuurde, continue betoncentrale met een capaciteit van 300 ton per uur.

RENIKA: betonproducent met specialisatie in de recyclage van gronden, puin- en bouwmaterialen

Meer doen met minder is hoe de circulaire economie heel wat productie- en consumptiepatronen aan het herschrijven is. Het is namelijk een manier om het gebruik van natuurlijke hulpbronnen te optimaliseren en de ‘carbon footprint’ te verkleinen. De betonindustrie pakt dit op verschillende fronten aan: zij wint afval van andere industrieën terug in haar productieprocessen, maar zij recyclet ook beton uit de ontmanteling. Ook Renika uit Zele draagt haar ‘steentje’ bij.

Tanja De Schepper, gedelegeerd bestuurder Renika: “We zijn gespecialiseerd in recyclage van gronden volgens de officieel gangbare normen en wettelijke verplichtingen. Daarvoor zijn we aangesloten bij het keuringsorganisme CERTIPRO voor TRA 21. Een van onze sterke punten is dat we beschikken over onze eigen betoncentrale, die een grote verscheidenheid produceert aan stabilisé en droge betons. Met onze eigen breekinstallatie garanderen wij steeds een uitstekende kwaliteit, die onder CERTIPRO-toezicht valt. Ook beschikken we over de nodige vergunningen zodat we op de site in Zele uitgegraven bodem van diverse werven kunnen ontvangen. Renika is bovendien een gecertificeerde C-TOP voor tussentijdse opslagplaats van grondverzet.”

Ook hebben wij steeds een grote stock bouwstof beschikbaar die conform de wetgeving kan toegepast worden.”

Renika is een gecertificeerde C-TOP voor tussentijdse opslagplaats van grondverzet.

Computergestuurde betoncentrale

Tanja De Schepper: “Wij beschikken over een volledig computergestuurde, continue betoncentrale met een capaciteit van 300 ton per uur. Door deze installatie worden alle 10 milli­seconden de goederen opnieuw gewogen en perfect gedoseerd.”

“Ook qua milieubeleid zitten we in Zele op het scherp van de snee. Hier wordt hemelwater opgevangen en verder hergebruikt voor de productie van onze betoncentrale. Bovendien gebruiken we dat ook voor de verneveling om op die manier opvliegend stof tot een minimum te beperken.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details

Kunnen we je helpen met zoeken?

Bekijk alle resultaten