Met onze waterteams werken we multidisciplinair om het watersysteem in Vlaanderen duurzaam te verbeteren. Zo zetten we bijvoorbeeld in op natuurlijke oplossingen zoals riet- en helofytenfilters. Deze ecologische aanpak helpt niet alleen de waterkwaliteit te verhogen, maar draagt ook bij aan een gezondere leefomgeving voor zowel mens als natuur.
Lowie Bouvijn
Hydraulic Infrastructure Engineer
“Onze praktijkervaring in het ontwerp, de vergunning en de aanleg van helofytenfilters wordt versterkt door onze samenwerking met de UGent. Door nauwkeurige meetresultaten in het veld kunnen we onze kennis en methoden voortdurend verfijnen.”
De vernieuwde Ronsesestraat (N48) markeert een belangrijke mijlpaal in de verbetering van de verkeersveiligheid en het waterbeheer in de regio. Het is nu een veilige, moderne en duurzame verbinding tussen Brakel en Ronse, en een voorbeeld van hoe infrastructuur- en rioleringsprojecten aan een betere leefomgeving bijdragen.
Simon Vanassche
Werfleider
“Een van de grootste uitdagingen van dit project was toch wel de lange doorlooptijd van bijna 20 jaar. Gelukkig konden we rekenen op de uitstekende kennisuitwisseling tussen de verschillende betrokken Sweco-collega’s.”
De werken aan de Oosterweelverbinding in Antwerpen betreden een nieuwe fase met de aanleg van de tijdelijke bypass, een cruciaal onderdeel van het project. Deze tijdelijke snelweg garandeert een vlotte doorstroming van het verkeer tijdens de afbraak van het viaduct van Merksem en de aanleg van de verdiepte Ring. Sweco waakt in opdracht van Lantis mee over het ontwerp en de uitvoering van dit project.
Wouter Schils
Project Manager
“Deze bypass is belangrijk voor de afbraak van het viaduct van Merksem en het ondergronds brengen van de noordelijke Antwerpse Ring. Zo kan het verkeer tijdens de werken blijven rijden op de snelweg én houden we het weg uit de woonwijken van Deurne en Merksem.”